Sakatat kokusundan iş yerlerine giremiyorlar

Posted by

Fatih Aksaray’daki manav, kasap ve sakatatçıların bulunduğu çarşıda, yerlerde çöp, kir ve kan lekeleri görüldü. Ürün kesme, tartma ve taşımada kullanılan ekipmanların kirli bir şekilde dışarıda bırakıldığı tespit edildi.

Çarşıda, çoğunluğu yabancı uyruklulara ait et ürünleri işletmelerinde kelle, işkembe, tavuk ayağı, kurutulmuş et ve balık gibi ürünlerin bazılarının birbiriyle temas edecek şekilde iç içe satıldığı, bazı ürünlerin ise açıkta satışa sunulduğu gözlemlendi. Daha önce kirlilik nedeniyle gündeme gelen üç katlı binanın üst katlarındaki esnaf, alt katlardan gelen yoğun koku ve kir nedeniyle şikayetlerini dile getirdi.

Çarşının durumu sosyal medyada da tartışılmıştı. Bir vatandaş, sakatat dükkanındaki ürünleri inceledikten sonra, “Midem bulandı, çıkalım buradan” diyerek binadan ayrıldığı anları cep telefonu kamerasıyla kaydetti.

“ŞİKAYETLERİMİZ CİDDİYE ALINMIYOR”

Esnaf Metin Kabakkaya, “Ben 25 yıldır aşağı yukarı buradayım fakat, 60-70 yıllık bir yer burası muhtemelen. Biz burada kokuyu alabiliyoruz. Esnaf arkadaşların kendilerine de söylüyoruz şikayetlerimizi ama bizi ciddiye almıyorlar. Belediyenin, bakanlıkların burayı denetlemesini istiyoruz” dedi.

“KOKUDAN AŞAĞI İNİLEMİYOR”

Kabakkaya, “Burada tavuk satıyorlar mesela ama kaç günlük tavuk? Ben de dışarıdan gelip buradan satın alsam sıkıntı yaşarım. Ben şahsen buradan ürün almam, alınmasını da tavsiye etmiyorum. Gördüklerim sebebiyle almam. Kokudan aşağı inilmiyor” dedi.

Esnaf Kabakkaya, “Şu anda hastalıklara uygun bir ortam. Denetlenmesini, temiz olmasını istiyoruz. Bugün hastalıkların dünyaya yayılmasının sebebi temizliğin olmaması” dedi.

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir